MENU
nl

Het Vaderhart!

Pasen komt weer snel dichterbij. Als ik aan Pasen denk dan moet ik denken aan het ‘Vaderhart’ van God.
Ik heb de term ‘Vaderhart’ vaker gehoord, maar soms kan je dingen en gebeurtenissen pas echt begrijpen als je er zelf mee te maken hebt of er doorheen gaat.
Ik ben zelf opgegroeid zonder vader (die is jong overleden), waardoor het woord ‘vader’ voor mij altijd minder betekenis heeft dan voor anderen.
Maar ook voor de mensen die wel opgegroeid zijn met een vader in hun leven: een vader hebben is iets anders dan zelf vader zijn (en het hebben van een Vaderhart).
En het zelf vader zijn, daar heb ik ondertussen al wel een jaar ervaring mee (Julia is op 9 maart 1 jaar geworden!).
Ik denk dat het vader worden (maar ook het moeder worden) een belangrijk kantelpunt is in het leven.
Als vader en moeder draait het leven ineens geheel om de baby. We zijn continu bezig om Julia te laten zien hoeveel we van haar houden, en haar helpen in haar ontwikkeling zodat ze straks klaar is voor het
‘Leven’. En alleen al de gedachten dat haar iets overkomt of dat ze ziek wordt of iets dergelijks, vinden we al vreselijk.
Mijn ervaringen met Julia (ook al heb ik pas 1 jaar ervaring) hebben mij het Vaderhart van God al een beetje beter laten begrijpen.
Wat moet het voor God verschrikkelijk zijn geweest om zijn eigen Zoon te zien lijden, ook al bracht dat ons uiteindelijk verlossing en bevrijding.
Bij Pasen stond ik voorheen altijd vooral stil bij de verlossing en bevrijding, maar dit jaar zal ook ‘stille zaterdag’ niet ongemerkt voorbij gaan.
Ik besef dat deze bemoedigingbrief tot nu toe nog niet heel erg bemoedigend is.

Maar ondanks het ‘lijden’ werden we er allemaal beter van: de mens ontving verlossing en een intieme relatie met God, God had de intieme relatie met de mens terug en zijn Zoon Jezus weer aan zijn rechterhand.

Hij regeert en God won ons hart:
Het Vaderhart!

Gods zegen,

Pim

https://youtu.be/eDQ4QfEIMbA


    Hans

    Hans Rodenburgh